Viime tiistaina käytiin Niina-Liina Linnan treenissä Paraisilla. Ihana syyskuun iltapäivä ja kinkkinen rata! Mulla oli taas vasemmassa jalassa reiden takaosassa pieni rasitusvamma (seuramestiksistä ilmeisesti, vaikka lämmittelin mielestäni hyvin). Puolen tunnin kunnon lämppäri ja silti  alun 10 min oli niin huonoa liikkumista, että Eiccalla paloi käämit! Sillä oli niin kovat menohalut ja oli niin täpinöissään, ettei voinut ymmärtää, miksen osaa ohjata oikeille esteille. Ei tehnyt omiaan vaan haukkua räksytti oikein olan takaa. Loppupuolisko onneksi meni paremmin, jalka ilmeisesti vaati ihan älyttömän pitkän lämmittelyn toimiakseen kunnolla. Päästiin siis kokeilemaan erilaisia ohjauskuvioita ja kyllähän Eicca toimii, kun tietää, mitä pyydetään tekemään.

Tutustuttiin myös Nooran pikkupoikaan, olikin tosi pikkuinen ja söpö, isänsä näköinen poika!

Keskiviikkona Eicca lepäsi ja minä istuin kokouksessa.

Torstaina koulutus tosi tuulisessa säässä ulkona. Tein harjoitukseksi möllien seuramestaruusradan ja  ryhmä teki kyllä hienoa työtä. Olen niin ylpeä mun ryhmästä, ne on hyviä. Sain myös heidät ylipuhuttua tämän viikon torstaina Tsaukkilaan epiksiin. Koutsaan heitä siellä episten saloihin ja yritän myös filmata ratasuoritukset. Edessä siis mielenkiintoinen koulutussessio.

Lauantaina-aamulla ajeltiin Auraan tutustumaan luolakokeisiin. Tuure ja Olivia osallistuivat ensimmäisiinsä ja meikä sai luvan olla katselijana.  Olivia tarkasti tyhjän luolan hetkessä. Tuure jännitti, kun ei Hanna ollut mukana ja jäi 10 sm päähän tuloksesta. Tuuren koe tyssäsi siihen, kun tyhjän luolan tarkastus ei onnistunut. Olivia pääsi kettua jahtaamaan ja oli sitten liiankin innokas, jolloin kettu pääsi antamaan "nenille". Olivia palasi alkuun eikä suostunut enää uudestaan yrittämään. Mitään vammoja ei onneksi tullut.

Eicca pääsi Olivian kanssa lenkille, vaikka olisi kyllä ennemmin tahtonut luolaan. Hyvä merkki, äijä on innokas. Sovittiin ensi keskiviikoksi treeni: tyhjän luolan tarkastus. Jos se menee hyvin, taidan ilmoittaa Eiccan ekoihin kokeisiin.

Sunnuntaina lähdin siskoni kanssa syysmarkkinoille kauppatorille. Eicca mukaan ja se osasi käyttäytyä hienosti. Koristekurpitsoja kun valittiin, niin Eicca oli innolla etutassut pöydällä valkkaamassa! Hiukan sitä jänskätti ihmispaljous, mutta ei mitään rähinää, vaan häntä heilui aika ahkeraan. Muurinpohjalettu myös ostettiin palkaksi tuleviin möllitokokokeeseen.

Tuija Seren tokokoe mölleille alkoi klo 13. Lähdin kokeeseen lähinnä hakemaan Eiccalle kokemusta tällaisiin tilanteisiin, toki ollaan kursseja käyty, mutta treenattu vähän. Luoksepäästävyys myös mietitytti, mutta Tuija osaa hommansa ja se meni hyvin.

Paikallanolo 1min oli aika pitkä, ainakin Eiccan mielestä, mutta pysyi kuitenkin! Seuraaminen oli välillä vähän haahuilua, mutta ei ihan paha. Luoksetulo reipas ja nopea. Hyppy ei onnistunut ollenkaan, kun agilitykoira ei voi tajuta, että hyppy hypätään ilman käsiohjausta!

Sekin sitten treenattiin: ihan lähelle hyppyä ja käsky, Eicca hyppäsi ja äkkiä seiso käsky ja palkka, jo toimi.

Ilmoittauduin Tuijan tokotreeniin, marraskuussa aloitetaan liikkeitten hiominen, Tuijalta kuulemma löytyy hyviä vinkkejä meille!Yess!

Ja sitten maistui se lettu! Ja muitten koirien nenut oli suunnattu meihin!

Kiva päivä siis meillä.