Perjantaina lähdettiin kohti Ylöjärveä. Ajoissa onneksi, koska loppumetreillä taas kerran erehdyin tiestä ja etsiskelin jonkin aikaa Teivon ravikeskusta. Löytyihän se ja alkoi kamojen roudaus kentälle, ATT:n pikkuteltan pystytys Tiinan ja ja Jannen kanssa.

Ilmoittautuminen ja lenkitys ja Eicca oli valmis starttaamaan. Ekan kisan tuomari oli uusi tuttavuus, hollantilainen Kees. Rata oli mukava, alku oli jännän erilainen. Eicca kulki hyvin, kolme tyhmää ohjaajan virhettä= kolme kieltoa=HYL. Mutta fiilis oli hyvä, koira on hyvä!

Toinen rata oli norjalaisen Eigen tekemä ja siinäkin oli hankala erilainen alkukuvio. Se me selvitettiin ja huokasin helpotuksesta, lähes loppuun päästiin nollalla, mutta taas ennakoin liian aikaisin seuraavaa estettä ja Eicca nappasi kiellon. Pussin jälkeen jyrkkä kääntö puomille ja Eiccahan tuli ohi! Ja tuli vielä toisenkin kerran ohi! Kolme kieltoa=HYL. Siinä illan kisat, mutta fiilis oli silti tosi hyvä, koska Eicca kulki hyvin ja noudatti ohjausta.

Illalla lähdettiin etsimään kesähotellia ja mä osasin ajaa sinne ihan eksymättä! Olipa ihana fiilis, kun lähes ilman karttaa muistikuvin pääsee perille! Huone oli pieni, yksi sänky, suihku ja jääkaappi. Mutta siis juuri sopiva yöpymistä varten. Pesulle ja Eicca tankattiin, itsekin napsin jotain pientä suuhun ennen nukkumaan menoa. Hiukan Eicca murahteli vieraille äänille, mutta aika hyvin molemmat nukuttiin. Aamulla kello soi 06.00 ja lähdettiin ajelemaan taas kisapaikalle ja tehtiin kunnon aamulenkki. Maisemat on huikaisevan kauniit siellä, ylhäällä mäellä. Klo 8  avoin sm-kisan karsintarataan tutustuminen. Kisaajia 101 ! Tuomarina nyt Marjo Heino ja rataprofiili vaikutti todella mukavalta ja meille sopivalta. Lähdimme aika alussa, 11. lähtijä ja mietinkin, missä vedossa Eicca on aamutuimaan. Itsekin tein kunnon lämmittelyt ja venytykset, ettei liikkuminen töki.  Eicca oli pirtsakka ja energinen ja radalle lähdettiin lujaa. Extempore persjättö alussa toimi sikahyvin ja koko rata meni tosi mainiosti, 0-tulos ja lopullinen sijoitus oli 16! Päästiin finaaliin! Ei paremmin olisi voinut mennä, mikä ihana fiilis! Mulla ei ollut mitään ihmeellisiä tavoitteita avoimen sm-kisan suhteen, salainen toive oli finaaliin pääsy, mutta vain 25 parasta pääsee ja se sinänsä on kova tavoite.

Mutta nyt onnistuttiin ja keskittyminen finaaliin alkoi. Siihen meni muutama tunti, kuumaa oli ja piti huolehtia molempien nestetasapainosta erittäin hyvin. Eicca kyllä viihtyi hyvin häkissään varjossa, makoili siellä aika rauhallisesti, vain isot irlanninsetterit oli liikaa: niille oli räyhättävä!

Finaaliradan tuomarina oli hollantilainen Kees. Jokunen  kohta tuntui haastavalta, mutta olin kuitenkin mielestäni rauhallinen ja ajattelin antaa Eiccan edetä este esteeltä  omalla painollaan. Tavoitteita ei oikeastaan enää ollut, koska  finaaliin pääsy oli jo niin kova juttu meille.

Lähtötilanne oli sellainen, että Eicca alkoi haistella maata tosi tarkkaan, itse oli kutsumassa sitä hypylle, mutta se vaan jatkoi haistelua! Voi vitsi, huusin sille, että hei täällä olis kisat! Taputtelin käsiäni ja lähtihän se onneksi vihdoinkin ja tuli hyvin ekat hypyt. Meno oli kivaa ja mutkatonta, kuinka voikaan nauttia kisaamisesta näin paljon, Tehtiin hyvää rataa, kaikki ongelmakohdatkin meni kuin vettä vaan. Ihmeellistä! Eicca kulki kuin juna eteenpäin! Keppien jälkeen ihan pikkupikku kämmi ja Eicca hyppää kolmanneksi viimeisen esteen väärinpäin=HYL!

Mutta minua ei harmita yhtään, kun rata oli niin upea ja Eicca oli niin taitava! No tunnustan, että puolen tunnin päästä jo pikkasen harmitti. Mutta harmitus kyllä loppui aika pian.

Linkki finaaliradat: http://www.royalcanin.fi/agilityn-agirotu-2-47-yloejaervi

Illalla ajeltiin taas nukkumaan hotelliin. Aamulla kello soi jo klo 5.30. Samat rituaalit kuin lauantaina, nyt oli joukkueradan vuoro. Rataan tutustuminen klo 7.30. Parson joukkue: Carlos and his latinolovers starttasi viidentenä. Me teimme joukkueen ainoan 0-tuloksen, rata oli kiva ja taas meille sopiva! Joukkueen sijoitus oli muistaakseni 16. Joukkueita 47!

Viimeisenä kisan oli seniorien avoin suomenmestaruus. Hiukan jo jalkaa painoi, ilma oli kuuma.

Rata oli taas tuomari Keesin käsialaa ja mukavan mentävä. Tällä radalla Eicca otti kaksi kieltoa pussilta! Ihan yllätys! Miksi?! Vino vienti? Onneksi ei tullut kolmatta kieltoa, joten tulos oli 10 ja yliaikaa 0.61. Tällä tuloksella olimme sijalla 20. Kisaajia oli 47.

Kisat oli ohi. Kolmen päivän rupeama oli ohi. Olipas raskaat, mutta ah niin antoisat kisat. Ylöjärven Koirakerho saa multa 10 pistettä ja papukaijamerkin, ihan älyttömän hyvin järjestetyt massakisat!

Kiitos myös Hannalle, Rainelle ja Tuurelle! Jaanalle, Artolle ja Fliille! Marjalle, Kiialle ja Sirille! Jasminalle, Joonakselle ja Chilille! Tiinalle ja Jannelle! Parempaa seuraa ei voisi ollakaan, tsempattiin toinen toisiamme ja yhteiset lenkit oli antoisia.

Illalla ajeltiin vielä hotellille ja jäätiin yöksi. Aamulla Eicca pääsi uimaan Tampereen järveen ja se nautti viilentävästä vedestä! IdeaParkin kautta ajeltiin kotiin.